Volwassenen
De meeste mensen hebben wel eens een periode dat ze ergens mee zitten of psychische problemen hebben. Dat is heel normaal. Maar wat doet u als u er zelf, met uw partner, of met behulp van de mensen om u heen niet uitkomt? In dat geval kunt u terecht bij Psychologenpraktijk Remijn. Dit kan na een verwijzing van uw huisarts of een andere specialist of hulpverlener, maar u kunt zich ook op eigen initiatief aanmelden via de contactpagina van deze website.
Voorbeelden van klachten waarbij ik u kan helpen zijn: angst, depressie, overspannenheid, burn out, eetproblemen, lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke verklaring is, moeite met het omgaan met een ziekte of aandoening, problemen met het werk, of het vermoeden van een hersenaandoening. Dit is geen uitputtende lijst.
Ook bied ik EMDR aan om nare gebeurtenissen beter te kunnen verwerken.

Mantelzorgers
Heeft uw partner -of zorgt u voor iemand anders met- dementie/een hersenaandoening en merkt u dat u last krijgt van psychische klachten?
De hulp van een psycholoog die bekend is met het ziektebeeld (en de gevolgen) van uw naaste kan erg verhelderend zijn en u weer verder op weg helpen. Leren om te gaan met uw veranderende naaste, leren voor uzelf te (blijven) zorgen en contact houden met uw omgeving. Het is niet vanzelfsprekend dat dit allemaal zomaar lukt.
De behandeling is gericht op het vinden van oplossingen en het beter omgaan met de situatie en goed (blijven) zorgen voor uzelf.